Pers

Persbericht
Haarlem, 22 oktober 2012

Nieuw KOLLEKTIEFKADER stimuleert creativiteit
KOLLEKTIEFKADER is de naam van een nieuw gezelschap van drie kunstenaars in Haarlem en Velserbroek.  De Open Kunstdagen op 3 en 4 november in de nieuwe Art Gallery in Velserbroek zijn de aftrap van hun samenwerking. De kunstenaars exposeren hun werk, maar bezoekers kunnen ook hun eigen kunstwerk maken.
KOLLEKTIEFKADER
Drie kunstenaars met ambitie bundelen hun krachten en zijn een collectief gestart, met als belangrijkste doel meer naar buiten treden met hun werk, elkaar inspireren en stimuleren en onafhankelijkheid van bestaande kunstenaarsverenigingen.
Gedreven vanuit passie geven de kunstenaars van KOLLEKTIEFKADER allen op een eigen wijze uitdrukking aan hun ideeën. De duidelijke verbinding zit in de organische opbouw van het werk, zowel in materiaal als in beeld
Freek van Dijk maakt objecten en gebruiksartikelen van glas, zoals schalen. Petra Knol-Daudeij is gefascineerd door roest als contrast op het harde glanzende metaal en maakt prachtige portretten. Marjolein van Haaften zet met fragiele lijntjes toch een krachtig beeld neer. Ze werkt veel met inkt, bister en potlood. Haar tekeningen gaan meestal over emoties en relaties tussen mensen.

Eigen kunst maken tijdens Open Kunstdagen
Tijdens de Open Kunstdagen op zaterdag 3 en zondag 4 november is iedereen van harte welkom om tussen 14.00-18.00 uur langs te komen bij de nieuwe Art Gallery aan de Zadelmakerstraat 64 in Velserbroek. Er is heel veel werk te zien van de drie kunstenaars, maar zowel volwassenen als kinderen kunnen ook hun eigen kunstwerk maken. Ze kunnen kiezen uit een monoprint (eenmalige print van verf op papier), een glazen broche of een kleine oxiderij. Wij helpen bij de techniek, maar niet met het ontwerp! Na twee weken kunt u het werk bij ons ophalen. De kosten bedragen 5 euro.

Noot voor de redactie
Meer informatie bij Petra Knol-Daudeij 06 42713782, Marjolein van Haaften 06 36136812 of Freek van Dijk 06 28550220