Vormgeven aan verlies

Je dierbare is heengegaan. Je hebt hem of haar zoveel mogelijk begeleidt naar de andere kant. En dan na weken, maanden of zelfs jaren kan er leegte zijn. Het kan helpen om alleen of samen met anderen uit de familie of vriendengroep een blijvende vorm te geven aan die ander. Een om bij terug te komen, te mijmeren, te gedenken. Natuurlijk kan je een kunstenaar opdracht geven om iets te maken. Toch kan alleen jou/jullie eigen gevoel en eigen handen, precies dat maken wat het goede gevoel weergeeft.

In dit proces kan ik je begeleiden. Zowel om het verhaal en gevoel om te denken naar een beeld, als het begeleiden in het maken van dit beeld. Er is veel mogelijk; denk aan een combinatie van hout, metaal, glas, keramiek, steen en/of doek. Ik heb heel veel spullen in mijn atelier.

Het is vaak een indringend en bevrijdend proces. Het gaat om jou/jullie wens om te blijven gedenken. Waarschijnlijk zijn er meer dagen of dagdelen nodig. Eventueel zelfs een weekend. We kunnen met elkaar afspraken maken over maaltijden en eventueel slapen (B&B appartement en Pipo-wagen). Zoek contact om je wens te bespreken.